fbpx

Nova TV runs SAP ERP

Izazov

Implementirati odgovarajući poslovno

informacijski sustav koji može pratiti nove

potrebe nastale uslijed razvoja poslovanja.

Rješenje

SAP ECC (ERP Centralna komponenta) -

sustav za planiranje resursa poduzeća.

Rezultat

Standardizacija poslovnih procesa,

usklađenost sa sustavima ostalih članica

grupacije, transparentno izvještavanje i

lakše održavanje sustava.

Krajem 2018. Nova TV je postala dijelom jednog od najvećeg medijskog operatera jugoistočne Europe i implementirala je novi poslovno-informacijski sustav koji će pratiti njen daljnji razvoj poslovanja. Izabran je moderan sustav koji će omogućiti veću usklađenost poslovnih procesa i dati podršku trenutnim i budućim potrebama.

Uzevši u obzir da United Grupa u svom poslovanju, za podršku poslovnim procesima, koristi SAP ERP sustav, Nova TV se odlučila za implementaciju istog sustava koji je uveo najbolje prakse te omogućio standardizaciju i usklađivanje procesa s United Grupom.

Nova TV od ranije koristi HRplus (Human Resource Management) rješenje koje je razvio i implementirao KING ICT. U HRplus rješenju, pored informacija o ljudskim potencijalima, definirane su i uloge zaposlenika potrebne za proces proces odobravanja narudžbenica, što je neophodno za cjelokupni proces nabave koji završava obradom ulaznih računa u SAP-u.
Umjesto uvođenja DMS sustava, koji je neophodan za proces odobravanja ulaznih računa, iskorištene su procesne funkcionalnosti HRplus rješenja.

Inovativni pristup integracije HR plusa sa SAP rješenjem omogućio je ubrzanu implementaciju koja je provedena u roku kraćem od 6 mjeseci.

Što je KING ICT izveo u sklopu projekta?

  • implementaciju SAP ECC (ERP Centralna komponenta) koja sadrži Financial Accounting (FI), Controlling (CO) i Materials Management (MM) module
  • migraciju podataka s postojećeg na novi sustav
  • integraciju procesa višestupanjskog odobravanja narudžbenica prema raznim parametrima s HRplus sustavom koji sadrži sve podatke o zaposlenicima i složene procesne uloge zaposlenika koji odobravaju narudžbenice
  • integraciju obrade izlaznih računa s core business aplikacijom MIS (Media Information System)
  • obuku ključnih korisnika
  • post produkcijsku podršku
  • prilagodbu sustava specifičnim zahtjevima korisnika za kapitalizaciju projekata