fbpx

Davor Lađarević: “Nije svrha biti digitalan, već omogućiti rast”

Održana je deseta po redu GALP konferencija koja za cilj ima ukazati kako uspješno provesti modernizaciju i transformaciju poduzeća.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je „Od Leana do Industrije 4.0., Transformacijom do konkurentnog, digitalnog i zelenog poduzeća“. Konferencija ugošćuje brojne stručnjake iz hrvatskih poduzeća koji predstavljaju svoja inovativna rješenja i dijele svoje znanje, iskustva i savjete.

Kingov voditelj razvoja poslovnih rješenja, Davor Lađarević, održao je predavanje na temu „Digitalna transformacija u Industriju 4.0 – prilike, izazovi i rizici“ kroz koje je govorio o razvoju novih tehnologija te objasnio kako korištenje i implementacija tehnologija otvaraju mogućnosti novih pristupa razvoju, proizvodnji i lancu opskrbe. Sudionici su mogli saznati kako prepoznati prilike, odgovore na izazove te smanje rizike poslovanja.

“Nije svrha digitalne transformacije biti digitalan, nego omogućiti rast. Jednako tako, za poslovni uspjeh nije bitna samo i primjena novih tehnologija, nego i spremnost svih u vašem lancu vrijednosti, pa tako i društva u cjelini da ih prihvati“, istaknuo je Davor.

Ionako izazovna, brza digitalna transformacija i konkurentnost tržišta još su izazovniji u uvjetima pandemije, stoga je važno da tvrtke i njihovi zaposlenici na vrijeme prepoznaju poslovne prilike koje će doprinijeti rastu, modernizaciji i napretku.