fbpx

ESECURITY 2021: Kingovci o EDR-u i odgovoru na sigurnosne prijetnje

eSecurity Conference međunarodni je događaj na kojem iz godine u godinu saznajemo najvažnije o trendovima iz svijeta kibernetičke sigurnosti. Stoga ne čudi da ni ovaj događaj nije prošao bez stručnjaka iz KING ICT-a.

Naši Nino Talian (Voditelj odjela za informacijsku sigurnost) i Filip Kiseljak (Stručnjak za informacijsku sigurnost) održali su predavanje na temu „So you bought an EDR… Now what?“

Kingovci su prisutnima objasnili kako učinkovito implementirati, integrirati i pokrenuti EDR (Endpoint Detection & Response) rješenje. Radi se o moćnom setu alata, angažiranih stručnjaka i procesa koji su imperativ za organizacije u suvremenom svijetu prepunom kibernetičkih prijetnji, no taj potencijal najčešće se ne koristi na odgovarajući način. Posjetitelji su imali priliku čuti ideje, savjete i trikove koji pomažu detektirati sigurnosne prijetnje i na njih reagirati.

Dio predavanja na konferenciji bio je posvećen i sigurnosnim operacijama u bankama, uključujući online i mobilno plaćanje te sigurnosti platnih kartica.

Peto po redu izdanje eSecurityja još jednom je pokazalo aktualnost ovih tema i ostavilo nas u iščekivanju da se pridružimo i sljedeće godine.