fbpx

ERPsim radionica: Mislite da simuliramo? Itekako – zabavno i uspješno!

KING ICT-jevi stručnjaci, Mihael i Marko, poručuju „simuliramo, i to jako zabavno i uspješno“.  Naime, poznata simulacija poslovnih procesa ERPsim, još je jednom zaživjela u praksi, ovoga puta s vrlo vještim sudionicima podijeljenima u 4 tima, koji su se izvrsno snašli na postavljenom virtualnom tržištu.

ŠTO JE ERPSIM?
ERPsim je platforma razvijena na Sveučilištu u Montrealu, a omogućava virtualno učenje kroz scenarije simulacije poslovnih procesa. Potiče sudionike na poslovno promišljanje, nudeći im iz prve ruke iskustvo razumijevanja uloga unutar tvrtke i utjecaja određenih odluka na poslovno okruženje, kao i doživljaj snage i vrijednosti SAP S/4HANA sustava.

RADIONICA 29.9. – NAPETO DO ZADNJEG TRENA
Nakon kratkog uvoda i pojašnjenja aktivnosti koje je potrebno provoditi u samoj simulaciji, sudionici su se brzo uživjeli u ulogu vođenja svojih virtualni poduzeća za distribuciju zdravih snackova. U vrlo kratkom vremenu aktivno mijenjanje cijena i izvršavanje pravovremenih aktivnosti nabave, postali su bitan preduvjet za postizanje većeg profita. Neizostavan element bio je i marketing koji je svojim utjecajem pokušavao poboljšati rezultat poslovanja.

U 60 virtualnih minuta simulacije i borbe članova svih timova za ostvarenje najvećeg profita, timovi su u neizvjesnoj završnici pokušavali dostići najbolji rezultat. Tome u prilog ide i graf koji prikazuje kako se prvo mjesto mijenjalo iz minute u minutu.

Istekom zadnje minute i završetkom simulacije, pobjednički tim A osvojio je prvo mjesto s minimalnom prednošću naspram ostalih timova. Ukupni rezultat se prati prema ukupno ostvarenom profitu – što pokazuje i izvještaj iz sustava.

DOJMOVI POLAZNIKA I VIŠE NEGO DOBRI
Radionicu su vodili Stručnjaci iz KING ICT-a, Marko Nenadović (viši koordinator podrške u KING ICT-u) i Mihael Žagar, (koordinator podrške u KING ICT-u) iza kojih je već nekoliko uspješno provedenih radionica.

„Sigurni smo kako su sudionici po završetku simulacije osjetili olakšanje nakon napete situacije u zadnjim minutama virtualnog poslovanja i borbe za što boljim rezultatom, ali ujedno i zadovoljstvo doživljenim iskustvom.“, poručuje Marko.

Da je radionica bila uspješna dokazuju mini ankete provedene nakon završetka.

KAKO SE OKUŠATI U ERPSIMU?
Želiš li se i ti okušati u ERP simulaciji? Želiš li upoznati SAP sustav i rad na njemu? Usudite se testirati svoje strategije u vođenju virtualne tvrtke, slobodno se javite stručnjacima iz KING ICT-a koji će sa zadovoljstvom i za vas organizirati sličnu radionicu.

Kontakt:
Marko Nenadović marko.nenadovic@king-ict.hr
Mihael Žagar mihael.zagar@king-ict.hr