fbpx

Matija Mandić: Od „Interneta Stvari“ do „3D modeliranja gradova“

U Zagrebu je 6. svibnja održan 4. Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti – Dan prevencije kriminaliteta na kojem je poseban naglasak stavljen na inovativne prakse i urbanu sigurnost.

Na konferenciji je sudjelovao i Kingov stručnjak, direktor Sektora tehničke zaštite i pasive Matija Mandić, koji je održao predavanje na temu „Inovativni koncepti urbane sigurnosti“.

Mandić se osvrnuo na tehnološki razvoj i primjenu naprednih informacijskih, komunikacijskih i sigurnosnih tehnologija u sustavima gradova te primjenu koncepata umjetne inteligencije i senzora temeljenih na IoT tehnologiji (Internetu stvari).

Posebno je zanimljiv bio prikaz korištenja koncepta umjetne inteligencije u sustavima videonadzora i prometne analitike te koncepta proširene stvarnosti u sigurnosnim projektima i vizualizacije kritične infrastrukture, kao i primjene bespilotnih letjelica i sustava 3D modeliranja gradova.

„Primjena inovativnih tehnologija je važna odrednica razvoja modernih gradova, koja snažno utječe na podizanje kvalitete života, prevenciju kriminaliteta i sigurnost građana, istaknuo je Matija Mandić.

Matijino predavanje pogledajte OVDJE.