fbpx

KING ICT i „Softverski definirane mreže budućnosti“ na CARNET Users Conferenceu

U Šibeniku je započeo još jedan CARNET Users Conference, a KING ICT je dijamantni sponzor ovogodišnjeg izdanja konferecnije koja spaja tehnologjiu i obrazovanje.

KING ICT kontinuirano dokazuje kako će uvijek ulagati u mlade, znanosti i obrazovanje, što pokazuje brojnim donacijama i inicijativama. Tvrtka je i Google For Education partner za Hrvatsku, u sklopu čega je opremila prvu Digitalnu učionicu budućnosti u Hrvatskoj (Učiteljski fakultet u Zagrebu), a sudjelovao je i u opremanju druge, u Čakovcu.

ŠTO JE CUC?
CARNET-ova konferencija za korisnike – (CUC) okuplja korisnike i suradnike CARNET-a, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).

Na konferenciji puno toga mogu naučiti oni koje zanima svijet IKT-a, a zanimljivih tema ima za sve one tehnološke entuzijaste i one koji svoj život ne mogu zamisliti bez interneta i napredne tehnologije. Prisutni će i ove godine naučiti kako modernu tehnologiju primijeniti u sferi edukacije i čuti moderne tehnološke pristupe.

Žarko Žunić, KING ICT-ov voditelj rješenja u Sektoru infrastrukture prvi dan CUC-a održao je predavanje na temu „Softverski definirane mreže budućnosti“.

“Veseli nas što smo iz godine u godinu dio CARNET Users Conferencea, konferencije koja naglašava važnost obrazovanja, ali i uloge tehnologije u obrazovnom sustavu. Uvijek je lijepo razmijeniti znanja i iskustva s kolegama iz različitih područja, upoznati zanimljive ljude, stručnjake; i prisjetiti se tehnoloških trendova današnjice i njihove primjene na obrazovanje”, poručuje Žarko.

PREDAVANJE ŽARKA ŽUNIĆA
Službeni opis predavanja: Softverski definirane mreže budućnosti

Pristup informacijama treba biti neovisan o mjestu i načinu pristupa na mrežnu infrastrukturu. Softverski definirane mreže omogućuju konfiguraciju mreže kao cjeline sa središnjih upravljačkih uređaja nasuprot dosadašnjem konfiguriranju pojedinačnih uređaja i sučelja. Sigurnosne politike definiraju se individualno za svakog korisnika na temelju identiteta i primjenjuju se neovisno o mjestu i načinu pristupa mreži. Mreža se konfigurira i prati kao jedinstven sustav, a odlikuje ju automatizirana segmentacija, jedinstvena sigurnosna politika, praćenje sigurnosti, pojednostavljeno rješavanje problema i otkrivanje zlonamjernog softvera u kriptiranoj mrežnoj komunikaciji.

Sigurnosna prava korisnika na temelju identiteta primjenjuju se pri udruživanju u timove, pri povezivanju organizacija i pri definiranju pristupa novim aplikacijama kako bi se omogućilo jedinstveno korisničko iskustvo. Softverski definirana mreža omogućuje mobilnost korisnika u dinamičkoj radnoj okolini i povezivanje organizacija uz snažnu primjenu sigurnosne politike.