fbpx

Njemački Erasmus + učenici: “Praksa u KING ICT-u je bila odlična, puno smo naučili”

Nicholas Kindling (Nick) i Mestan Dzhan pohađaju srednju školu u njemačkom Mainzu, a program Erasmus + omogućio im je da praksu odrade upravo u KING ICT-u.

Unutar mjesec dana rada na projektima, uz projektne stručnjake iz KING ICT-a, puno su naučili. Nick se pridružio Timu 3 u Odjelu razvoja i radio je u Java tehnologijama, a Dzhan je na mjesec dana postao član Tima 1 u Odjelu razvoja gdje je radio s .net tehnologijama.

Kako navodi BHV Education, dok je brojnim hrvatskim sveučilištima prosjek ocjena ključan za upis na fakultete, strani fakulteti cijene studente koji su pokazali inicijativu steći iskustvo i odvažili se potražiti praksu, pogotovo onu u stranim zemljama. Stoga je ova praksa za Nicka i Dzahna odlična priprema i prednost kod prijave na sveučilišta.

„Mogu reći da je ovo odlično iskustvo. Dobio sam priliku iz prve ruke vidjeti kako rade projektni timovi, dobio sam priliku učiti, ali i pomoći, naučio sam jako puno o Javi od svog mentora. Svidjela mi se i hrvatska kultura, tako da mi je žao što je tako brzo prošlo jer volio bih još vremena provesti u KING ICT-u.“, poručuje Nick.

Sličan dojam ima i njegov prijatelj Dzhan, koji navodi: „Bilo je super „iznutra“ vidjeti kako rade timovi. Svi su bili jako susretljivi, a najviše želim zahvaliti svom mentoru koji je uvijek bio tu za sva pitanja. Bilo o projektu na kojem sam radio, bilo generalno, s pitanjima koja sam imao i u vezi nekih školskih lekcija. Svidio mi se Zagreb, ljudi su ovdje jako otvoreni i susretljivi.

Iz KING ICT-a poručuju da su jako sretni što su se učenici odlučili za praksu i vesele se svim sličnim nadolazećim iskustvima. Praksa dijeljenja znanja i iskustva te ulaganja u mlade u KING ICT-u nije strana, tako da je ovo iskustvo bilo jednako drago i zabavno Kingovcima kao i Nicku i Dzhanu.