fbpx

Što „Balkanski špijun“ radi u Rovinju? Kad je JavaCro u pitanju – ima smisla

U Rovinju se od 10. do 12. listopada održavao JavaCro, konferencija koju organiziraju Hrvatska udruga Oracle korisnika i Hrvatska udruga Java korisnika.

Tvrtka KING ICT konferenciju je poduprla zlatnim sponzorstvom, a Kingovi vodeći razvojni programeri softvera, Tomislav Petričević i Ivan Andrić, održali su i predavanje prvenstveno namijenjeno razvojnim inženjerima i softverskim arhitektima.

BALKANSKI ŠPIJUN

Ivan i Tomislav održali su predavanje, koje su, budući da se radi o sustavima iza kamera koje snimaju hrvatske prometnice, šaljivo nazvali Balkan Spy.

Prisutnima su objasnili kako su pomoću Jave i Springa riješili performansno zahtjevne obrade podataka s kamera za snimanje hrvatskih prometnica. U prvom dijelu obrađeno je asinkrono detektiranje i obrada prekršaja pomoću Spring Integration frameworka.

Drugi se pak dio bavio realtime detekcijom vozila tj. registarskih pločica na hrvatskim cestama i provjerom samih vozila u nacionalnim i stranim evidencijama. Prikazana je tehnička implementacija i mnoštvo statističkih podatka vezanih uz količinu obrađenih zahtjeva te performanse sustava.

Ovo je deveto izdanje konferencije koja okuplja zaljubljenike u programski jezik Java. Ove godine konferencija je brojila preko 250 posjetitelja, a kako su programski jezici jezici budućnosti, ne čudi što je zaljubljenika u Javu sve više.